Vaandel 22

Beste ouder(s),

 

Het Vaandel zoals u gewend bent vindt u in de bijlage:

 

Toekenning van een Erasmus+ subsidie voor het onderwijsteam van de Vendelier.

Erasmus+ is het EU programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Het programma biedt allerlei mogelijkheden waaronder ook subsidies voor het primair onderwijs. De Vendelier heeft deze subsidie aangevraagd en toegekend gekregen in het kader van internationalisering als Brainportschool en nascholing personeel. Het past heel mooi bij de doelstellingen in ons meerjarenplan. Aan de aanvraag ging heel wat vooraf maar we hebben onlangs te horen gekregen dat we in deze ronde 1 van de 10 scholen in Nederland zijn waarvan de aanvraag is goedgekeurd. Wij zijn natuurlijk erg blij met deze kans en we realiseren ons dat het bijzonder is dat we deze subsidie hebben ontvangen. Dit betekent concreet dat we met bijna het gehele onderwijsteam in de geplande studieweek na Pinksteren op studiereis naar het Engelstalige Malta gaan waar we o.a. specialistische taaltrainingen zullen volgen. We zetten op onze school in op internationalisering en wereldburgerschapsvorming, mede vanwege onze veranderende leerlingenpopulatie waarbij we steeds meer kinderen uit internationale (expat) gezinnen op onze school verwelkomen. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat we als school sterker willen inspelen op internationale ervaring voor ons team zodat wij onze doelgroep goed kunnen bedienen. We hebben nog beperkte ervaring met internationale activiteiten in onze school en willen graag starten met het verbeteren van Engelstalige vaardigheden van alle teamleden en aandacht geven aan de dimensies van wereldburgerschap in ons onderwijs. Daarnaast moeten we natuurlijk ook het hele programma en de daarbij horende middelen kunnen verantwoorden naar de subsidieverstrekkende instantie.

Wordt vervolgd.

 

Studiedag

Op donderdag 29 februari zijn alle kinderen vrij vanwege een studiedag.

 

Halve van Helmond

Op zondag 14 april vindt de Halve van Helmond plaats. Jibb+ is hierin een samenwerkingspartner.

Het is een evenement met veel verschillende afstanden.

De halve marathon, 10 km, 5km, wandelloop, Uniekloop en de Kidsrun.

Voor de laatste drie afstanden promoot Jibb+ mee.

 Voor de duidelijkheid; de Kidsrun is bij H.A.C en de overige afstanden starten bij de Markthal in Brandevoort.

 

Kidsrun

Vanaf 11.30 uur starten de jongste kinderen met de kidsrun op Sportpark Molenven van H.A.C.Hierin is naast de hardloopwedstrijd ook een kidsfestival met springkussens en atletiekspellen.

 Ze kunnen zelfs tot 14.00 uur blijven spelen.

 

Tijd                            Leeftijd      Afstand

11.30 uur                  5-6 jaar     200 meter

11.40 uur                  7-8 jaar     400 meter

11.50 uur                  9-10 jaar   800 meter

12.05 uur                 11-12 jaar  1200 meter

aansluitend alle leeftijden prijsuitreiking

 

Om 11.25 uur starten kinderen tussen de 12-18 jaar bij de Markthal in Brandevoort de 5 kilometer.

Dit wordt gepromoot via de middelbare scholen.

 

Uniekloop

Heb jij altijd al eens mee willen doen aan een hardloop/wandel evenement, maar zijn de normale afstanden niet voor jou weggelegd? Doe dan nu mee aan de Unieke Loop! Of je nu wilt hardlopen, wandelen of rollend mee wilt doen, het kan allemaal! Je legt 2,5 km op jouw manier af.

Lisanne promoot deze nieuwe afstand samen met Uniek sporten en de collega’s van buurt en wijk. De ouderen en de unieke doelgroep worden via de lessen en de whatsappgroepen aangemoedigd om deel te nemen aan de Unieke loop. Hier komt als het goed is nog een flyer van, maar je kan ook sturen naar https://www.halvevanhelmond.nl/onderdelen/unieke-loop/ . De start is rond 11.25 uur.

 Wandelloop

Wandelaars verzamelen zondag 14 april op Sportpark Molenven (H.A.C.) in Stiphout, waar de route informatie opgehaald kan worden vanaf zondag 8.30 uur. De wandelloop van de Halve van Helmond start vanaf de atletiekbaan van Sportpark Molenven en eindigt hier ook. Wandelaars starten van 10.00 tot uiterlijk 12.00 vertrekken. Er zijn drie afstanden (7.5, 15 en 20 km)

 

HET PROGRAMMA VAN DE LAVANS HALVE VAN HELMOND 2024:

Op Sportpark Molenven (HAC):9.00 – 12.00 uur

start wandelloop 20 km (9.00 – 10.00), 15 km (10.00 – 11.00) en 7,5 km (10.00 – 12.00)

11.30 uur

 

start kidsrun Vanaf de Plaetse in wijk de Veste in Brandevoort, Helmond: 12.30 uur

start Uniekloop 13.00 uur

start halve marathon13.15 uur

start 10 km 13.25 uur

start 5 km

 

prijsuitreiking na afronding verschillende onderdelen

 

Carnaval

Vorige week was het carnaval en dat hebben we op de dagopvang en BSO goed gevierd. Iedereen was mooi verkleed en het was een groot feest. Met wat ballonnen, serpentine en confetti erbij was het feest helemaal compleet.

vakantieactiviteiten BSO
Tijdens de vakantie heeft de BSO verschillende activiteiten gedaan. Ze hebben heerlijke paprika soep gemaakt en ook in de gymzaal gespeeld. De vloer is lava, met een parachute spelen en natuurlijk ook op z’n best carnaval gevierd.

 

 

Logo-t-Vaandel Logo-t-Vaandel