Vaandel 31

Beste ouder(s),

 

Het Vaandel zoals u gewend bent vindt u in de bijlage:

 

Studieweek

Volgende week zijn alle kinderen vrij i.v.m. een studieweek van het team.

Een groot deel van het team gaat op studiereis naar Malta van maandag 20 mei t/m zondag 26 mei.

Inmiddels is het programma definitief. Vanaf di. 21 mei is er elke dag een studieprogramma m.b.t. de Engelse taal. Daarnaast gaan we ook scholen bezoeken.
Er blijft natuurlijk ook ruimte voor vrije tijd.

We hebben er zin in !

 

Vakantierooster en vrije dagen:

Herfstvakantie          : ma. 21 oktober 2024 t/m vr. 25 oktober 2024

Kerstvakantie            : ma 23 december 2024 t/m vr. 3 jan. 2025

Voorjaarsvakantie  :  ma. 3 mrt. 2025 t/m vr. 7 mrt. 2025

Meivakantie      :  ma. 21 apr. 2025 t/m vr. 2 mei 2025

Bevrijdingsdag         :  ma. 5 mei 2025

Hemelvaart      :  do. 29 mei 2025 en vr. 30 mei 2025

2e Pinksterdag        :  ma. 9 jun. 2025

Zomervakantie       : ma. 7 jul. 2025 t/m vr. 16 aug. 2025

 

Studiedagen:

vr. 4 okt. 2024
vr. 6 dec. 2024

vr. 20 dec. 2024

vr. 21 febr. 2025

woe. 9 apr. 2025

ma. 26 mei 2025 t/m woe. 28 mei 2025

ma. 23 jun. 2025

 

Schoolreisjes

Zoals ook  vermeld in de kalender gaan we met de groepen 1 t/m 8 op schoolreis.

Groepen 1-2 gaan vrijdag 21 juni naar De Splinter in Eindhoven.

Groepen 3-4 gaan dinsdag 18 juni naar Hullies in Uden.

Groepen 5-6 gaan donderdag 13 juni naar Toverland in Sevenum.

Groepen 7-8 gaan donderdag 13 juni naar de Efteling in Kaatsheuvel.

Via Ziber/Kwieb ontvangt u namens de werkgroep schoolreis 2024 meer informatie over de organisatie.

 

Leerlingraad-verkiezingen vrijdag 21 juni2024

Vandaag heeft de laatste officiële leerlingraad-vergadering van dit schooljaar plaats gevonden. We hebben het schooljaar geëvalueerd en er zijn weer vacatures in de leerlingenraad. 

Lize van Beek en Suus van Hoek uit groep 8 gaan naar het VO. Daarom zullen er vanuit de huidige groepen 4, weer 2 nieuwe leden gekozen gaan worden.

Elin Blaauw stelt zich niet meer beschikbaar voor volgend schooljaar, dus ook voor de huidige groepen 7 is er een vacature.

Na de studieweek volgt meer informatie, maar de verkiezingsdatum is al vastgesteld op vrijdag 21 juni. Dat is al snel, dus de leerlingen uit de groepen 4 en 7 kunnen in de studieweek alvast nadenken of ze zich kandidaat willen stellen. 

 

 

Gedichtenwedstrijd

Afgelopen januari hebben een aantal kinderen van ‘de Taalkans’ meegedaan aan een landelijke gedichtenwedstrijd die werd georganiseerd voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Het was een leuke ervaring om een gedicht te maken voor een heuse wedstrijd. Eerst vonden de kinderen het best moeilijk om ‘op verhaal te komen’ en met het schrijven te beginnen, maar gaandeweg bleek het helemaal niet zo moeilijk. De kinderen mochten zelf een onderwerp uitkiezen en ze leerden dat je met taal kunt ‘spelen’. Je hebt eindrijm en beginrijm en soms heeft een gedicht een bepaalde vorm, maar een gedicht hoeft niet persé te rijmen. Het moet wel mooi klinken en je moet vooral hier en daar iets weglaten. Een gedicht brengt ook vaak een gevoel over: grappig, lief, verdrietig, gelukkig, raar, gek, het mag allemaal!

We hoorden een hele poos niets meer over de ingezonden gedichten, maar in mei kregen we eindelijk een verrassend bericht. Twee kinderen van ‘de Taalkans’ hebben allebei een winnend gedicht geschreven: Artun uit groep 3A met het gedicht: ’Ridders zijn heel koel’ en Slava uit groep 4A met het gedicht: ‘Lego spelen’.  Van alle duizenden inzendingen werden hun gedichten geselecteerd als één van de 100 mooiste gedichten. Dit is méér dan knap, omdat Artun en Slava pas een paar jaar in Nederland op school zitten.

De gedichten van Artun en Slava komen ook in een gedichtenbundel te staan die te koop is: ’Wacht eens even, ik heb een gedicht geschreven!’ Ze krijgen allebei een exemplaar en binnenkort zal deze ook te koop zijn: www.poeziepaleis.nl/webshop

Stem voor een verkeersplein                  

We hebben onze school aangemeld voor de actie ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. We hebben goed nieuws: onze school is genomineerd! 

De ANWB schenkt in alle provincies één ANWB Verkeersplein aan een basisschool. Nu is het aan ons om zoveel mogelijk stemmen te werven. Deze stemronde is belangrijk, want hoe meer stemmen we als school verzamelen, hoe groter de kans is dat er op ons schoolplein een ANWB Verkeersplein aangelegd wordt. Grote en kleine scholen maken evenveel kans, want het aantal stemmen wordt verdeeld naar rato. 

Stemmen kan vanaf vandaag t/m 31 mei via :  www.anwb.nl/wineenverkeersplein. 

We rekenen op uw stem!

 

Funlab

Dinsdag hebben we weer genoten van Funlab!

Deze keer was het thema kunst en cultuur en hebben we verschillende activiteiten gedaan.

Denk aan stippenkunst, een les over verschillende soorten blokfluiten, handlettering, Delftsblauw en kaarsen schilderen.

Ook gaf het Kunstkwartier voor de onderbouw een pianoles. Deze keer zijn er ook weer kinderen buiten de deur gegaan.

We zijn bij de Jumbo geweest en de kinderen mochten vakkenvullen

en achter de schermen kijken. Ontzettend gaaf!

 

Brandevoort weer schoon

Donderdag 16 mei hebben de groepen 8 gezorgd dat alles er weer schoon uitziet en al het zwerfafval is opgeruimd! Eerst was er een presentatie over zwerfafval en daarna trokken de kinderen de wijk in. Onder begeleiding van een aantal ouders gingen zij aan de slag. Er werd hard gewerkt en er werd een hoop zwerfafval opgehaald. De gemeente Helmond zal blij en trots zijn over deze klus die ze met elkaar hebben geklaard!

We hebben buiten gespeeld met stoepkrijt en een spel gedaan met pittenzakjes. Ook hebben we levend stratego gedaan en hutten gebouwd in het bosje. Verder hebben we heerlijke smoothies gemaakt met fruit in de kleuren van de regenboog. Als laatste is er veel gebouwd, gekleurd en geknutseld. Activiteiten die onze kinderen graag doen op de BSO

 

Info vanuit de Bibliotheek Op School (BoS)

I.v.m. voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar hieronder enkele praktische dingen op een rij:

de BoS zal binnen de school verhuizen naar een andere ruimte;

de laatste twee schoolweken zal de BoS gesloten zijn;

mocht je de boeken voor de vakantie in willen leveren, dan graag uiterlijk woensdag 19 juni zodat deze nog verwerkt kunnen worden. Anders kunnen de boeken pas ingeleverd worden in de eerste week na de zomervakantie;

voor deze verhuizing zijn we op zoek naar bananendozen. Wie kan ons helpen?

Online ouderavond Daar gaan ze

Het schooljaar is bijna voorbij en een hoop kinderen maken na de zomervakantie de overstap naar het voortgezet onderwijs. Er breekt een nieuwe fase aan voor deze kinderen én hun ouders. Een nieuwe omgeving, nieuwe vrienden en nieuwe uitdagingen. Hoe je daar als ouders mee om moet gaan kan uitdagend zijn. Daarom organiseert GGD Brabant-Zuidoost samen met Helder Theater, Bibliotheek Eindhoven en Novadic Kentron op dinsdagavond 18 juni 2024 een interactief webinar op dit thema.

Tijdens de online ouderavond ‘Daar gaan ze!’ nemen acteurs van Helder Theater ouders/verzorgers mee in de wereld van pubers en situaties die mogelijk kunnen gaan komen. Onderwerpen die deze avond aan bod komen zijn het puberbrein, huiswerk en plannen, prestatiedruk, social media en experimenteer gedrag. Ook krijgen ouder/verzorgers handvatten mee, zodat ze hun kind zo goed mogelijk kunnen ondersteunen in deze spannende periode.

 

📍     Waar:          Online

📆    Wanneer:    Dinsdag 18 juni 2024

⌚    Hoe laat:     19.45 – 21.15u

💰    Kosten:       Gratis

👨‍👨‍👧‍👧  Voor wie:    Ouders/verzorgers van kinderen uit groep 8 en andere geïnteresseerden

 

Aanmelden:  kan via deze link: Webinar Daar gaan ze! - GGD Brabant-Zuidoost (ggdbzo.nl)

 

Meivakantie BSO sportdag Mifano

Tijdens de meivakantie hebben we op de BSO erg leuke activiteiten gedaan. We hadden een sportdag bij de sportvelden van Mifano in Mierlo. Hier hebben we in groepjes van 16 beweeg activiteiten gedaan d.m.v. een smiley kaart. Als ze de oefening gedaan hadden, mochten ze een smiley zetten bij het cijfer van de oefening. We hebben met zijn allen hard gewerkt om de kaart helemaal vol te krijgen.

Activiteiten meivakantie BSO

In de meivakantie hebben we verschillende activiteiten gedaan op de BSO. Het liedje van de koningsspelen hebben we deze vakantie nog flink geoefend. Daarnaast hebben we genoten van het heerlijke weer.

 

 

 

 

 

 

Logo-t-Vaandel Logo-t-Vaandel