Vaandel 33

Beste ouder(s),

 

Het Vaandel zoals u gewend bent vindt u in de bijlage:

 

Groepsverdeling en bezetting schooljaar 2024-2025.

 

Bij dit Vaandel ontvangt u een bijlage met de groepsverdeling, groepsbezetting en een overzicht van de uitvoering van overige taken en/of functies met betrekking tot het nieuwe schooljaar.

 

Rapportage veiligheidsonderzoeken 6 t/m 8.

Tevens als  bijlage het rapport van de veiligheidsonderzoeken van de groepen 6 t/m 8 die vorige maand zijn afgenomen.
 

 

Schoolkamp groepen 8

De kinderen van onze groepen  8 hebben een geweldig kamp gehad! Vandaag mochten ze na vier dagen vol activiteiten, met goed verzorgde catering en weinig slaap weer fietsend terug naar school. Dit betekent daarnaast dat voor hen het einde van de basisschool langzamerhand echt in zicht komt. Nu dit weekend nog even bijslapen en vanaf volgende week weer volop oefenen voor de eind-musical en genieten van de laatste schoolweken!

 

Edukar

Oh.. Wat een feest weer vanochtend...de Edukar stond op het schoolplein.Alle kinderen van de groepen 1 tm 4 hadden hun fiets meegebracht en mochten het moeilijke parcours fietsen steppen of skeeleren. Om het een extra boost te geven was er ook een politieagente uitgenodigd om te controleren of de “fietsers” zich ook wel aan de verkeersregels hielden. Gelukkig hoefden er niet heel veel bekeuringen worden uitgeschreven, alhoewel sommige kinderen toch door het rode verkeerslicht durfden te fietsen. Maar was het leuk, we hebben er allemaal weer erg genoten.

 

Dit had natuurlijk niet gekund zonder de hulp van de papa’s en opa die hebben geholpen de hele ochtend met het parcours uitzetten en de begeleiding van de groepen, en het aanwezig zijn van de “mama politieagent” . Namens alle groepen 1,2,3,4 dus ontzettend bedankt

 

Verkiezingen van de leerlingenraad vrijdag 21 juni

De kandidaten voor de verkiezingen zijn bekend! Geweldig dat er zoveel kinderen zich kandidaat willen stellen om de Vendelier nog mooier te maken.

Uit groep 4 zijn dit: Lina, Tess, Slava, Luvana, Sophie, Benthe, Casper, Valerie, Bjorn en Robien.

Uit groep 7 zijn dit: Chiara, Leonardo, Rida, Zoë, Veerle, June, Knox, Destin, Daantje en Sander.

Volgende week worden de kandidaten geïnterviewd en dit wordt opgenomen. Deze korte filmpjes kunnen dan in de klassen bekeken worden, zodat iedereen een keuze kan maken op de verkiezingsdag.

Hieronder staan de vragen die gesteld gaan worden aan de kandidaten, zodat de kandidaten zich al een beetje kunnen voorbereiden.

=> Wie ben jij?
=> Waarom heb je je aangemeld voor de leerlingenraad?
=> Waarom ben jij geschikt als raadslid?
=> Wat zou je willen veranderen op school?
=> Heb je nog nieuwe ideeën?
=> Waarom moeten anderen juist op jou stemmen?

Denk vast na over je antwoorden! Heel veel plezier en succes met de verkiezingen!

 

Zomerschool

In de laatste week van de zomervakantie organiseren wij (het Cultuurbureau van Stichting Openbare Basisscholen Helmond) opnieuw de Zomerschool!

Speciaal voor basisschoolleerlingen van groep 1 t/m 8 uit Helmond vindt er, in samenwerking met de Cacaofabriek, CultuurContact en JIBB+ een Zomerschool plaats van maandag 12 augustus t/m woensdag 14 augustus 2024. 3 dagen lang, van 9.30 tot 12.30 uur, leer je superveel van sport, dans, kunst en cultuur in Helmond. We verzamelen elke dag bij de Cacaofabriek. Hier starten we en eindigen we dagelijks. Alle dagen staan onder leiding van Aart van der Aart (vakdocent) en Félix van Pareren (cultuur-coördinator van alle OBSH scholen). Zij zijn het aanspreekpunt voor jou en je ouders/verzorgers. Data + programma Maandag 12 augustus starten we met een bioscoopfilm + een creatieve verwerking, in de Cacaofabriek. Dinsdag 13 augustus verzamelen we bij de Cacaofabriek en gaan we 3 verschillende sport-, dans- en culturele activiteiten doen in en rond de Cacaofabriek. Woensdag 14 augustus verzamelen we bij de Cacaofabriek en worden er 3 nieuwe sport-, dans- en culturele activiteiten gedaan. Kosten Deelname kost € 2,50. Tussendoor krijg je drinken en een gezonde snack, zodat je niets hoeft mee te nemen.

Aanmelden Wil je meedoen, meld je dan aan via www.sportencultuurhelmond.nl

Op donderdag 4 juli ontvang je bericht of je deel kunt nemen.

 

BSO Hup Sport 4-5 jarigen

Sinds kort zijn er op de maandag en dinsdag 4-5 jarigen bij BSO Hup Sport gestart. Deze week hebben we het spel ’rupsje nooit genoeg’ gespeeld. De kinderen mochten in ’het hoofd van de rups’ een pittenzakje gooien. Hebben ze het pittenzakje raak gegooid? Dan mochten ze een hoepel pakken en deze achter het hoofd leggen. Welk team als eerste de langste rups had gemaakt had gewonnen😉

 

Logo-t-Vaandel Logo-t-Vaandel