Vaandel 34

Beste ouder(s),

 

Het Vaandel zoals u gewend bent vindt u in de bijlage:

 

IN-& UITGANGEN SCHOOLJAAR

2024 – 2025

Voor ons staat er in de laatste weken van dit schooljaar nog een interne verhuizing op de planning. Het uitgangspunt is dat alle parallelgroepen naast elkaar worden geplaatst.

Er dan sprake van een kleutergang, een gang 3-4, een gang 5-6 en een gang 7-8

Dit betekent o.a. dat de groepen 4 opnieuw beneden zitten en zij vanaf volgend schooljaar van dezelfde in- en uitgang gebruik maken als de groepen 3 aan de achterkant van de school.

Op deze manier is er sprake van een goede verdeling.

 

Studiedag

Op donderdag 20 juni heeft het team een studiedag en zijn alle kinderen vrij

 

 

Wandelvierdaagse: 

Met een mooie, grote groep van zo’n ongeveer 80 kinderen hebben we deelgenomen aan de wandelvierdaagse. Woensdag 29 juni was de eerste avond, waarbij het even spannend was wat het weer ging doen, maar wat hebben we geboft en genoten van het zonnetje! Zaterdag 1 juni was de feestelijke intocht, waarbij iedereen een medaille ontving van juf Yvonne en als kers op de taart mochten we ook nog met de burgemeester op de foto! 

Volgend jaar hopen we weer met zo’n grote groep te mogen deelnemen! 

 

Schoolreis groepen 3-4

Op dinsdag 18 juni gaan de kinderen van groep 3-4 naar Hullie Speelboerderij in Uden!

De kinderen worden op de gewone schooltijd in hun eigen klas verwacht en vertrekken om 9 uur vanaf de Stepekolk. De groepen 3-4 van de Schutsboom wandelen om 8.30 uur als groep naar locatie Stepekolk met de begeleiders en daar kunnen ze meteen in de bussen stappen die dan klaar zullen staan. Rond 15 uur komen ze weer op de Stepekolk terug en kunnen hier worden opgehaald.

Het fruit, drinken en lunch nemen de kinderen zelf mee in een rugzak. Alle kinderen krijgen op school een vestje wat over de eigen kleding heen gedragen wordt ivm de herkenbaarheid voor medewerkers van Hullie Speelboerderij en begeleiding.

Let op! Sinds een aantal jaren heeft Hullies een waterspeeltoestel geplaatst met daarin 20 cm water. Onze kinderen mogen hier bij mooi weer gebruik van maken. Er zijn steeds 2 personen van de Vendelier aanwezig bij dit waterspeeltoestel. De kinderen hebben hiervoor wel zwemkleding en een handdoek nodig. Dit geldt echter alleen bij mooi weer.

Voor de kinderen die naar de BSO gaan dinsdag, graag zelf even doorgeven dat de kinderen op de Stepekolk terugkomen die dag.

We maken er een gezellige dag van.

Werkgroep schoolreis

 

Schoolreis groepen 5-6 en 7-8

Gisteren zijn de groepen 5-6 en 7-8 op schoolreis geweest. De groepen 5-6 naar Toverland en de groepen 7-8 aar de Efteling. Van de kinderen en de leerkrachten horen we terug dat het voor alle groepen, op beide locaties,  een fijne dag is geweest. Het weer heeft hier natuurlijk ook aan bijgedragen. In de Efteling was het een “normale dag”. De wachtrijen bij de grotere attracties waren niet langer dan 25 à 30 minuten en soms zelfs nog korter. Dat de bussen een half uurtje later waren vonden de kinderen in ieder geval niet erg!
Bij deze willen we alle ouders die hebben begeleid nogmaals van harte bedanken!

 

Vernieling

Helaas worden we als school regelmatig geconfronteerd met vernieling en vandalisme.

Vaak is dit op de momenten waarop de school niet in gebruik is.

 

Afgelopen vrijdag is er een vrij nieuwe fiets van een leerling op het schoolplein blijven staan.

Op de dag erna is deze total-loss aangetroffen; Het frame is krom, alle kabels inclusief remkabels zijn doorgeknipt of afgescheurd, lampen en banden zijn compleet vernield.

Bij deze een oproep om je op school te melden indien er bij u iets bekend is over deze vernieling.

 

Fatbikes

Op school zien we een toename in kinderen die op een fatbike naar school komen. Via deze weg willen we aangeven dat de fatbikes op dezelfde onoverdekte plekken geparkeerd moeten worden dan de overige fietsen.

In het kader van uitstapjes en veiligheid zien we liever niet dat kinderen deelnemen met een fatbike. 

Daarnaast hopen we dat iedereen zich bewust is dat het plaatsen van fietsen op eigen risico is

 

peuter-kleutervierdaagse

Deze week was het zover, de peuters en kleuters mochten de vierdaagse lopen!

In een lange stoet van maar liefst 150 kinderen trokken ze door de wijk. Halverwege had JIBB gezorgd voor een speciale beweegactiviteit op de route. De kinderen sprongen over hindernissen, liepen over stapstenen en op vrijdag was er zelfs een speciaal feestparcours. Op deze laatste dag werden ze door ouders en kinderen van KC de Vendelier onder luid applaus binnengehaald. Alle peuters en kleuters ontvingen van JIBB een speciale oorkonde waar ze natuurlijk erg trots op waren.

 

Taal en ouderbetrokkenheid i.s.m. ROC ter Aa

Binnen ons kindcentrum hechten we waarde aan een grote mate van ouderbetrokkenheid. De laatste jaren merken we een toename van het aantal ouders met een niet Nederlandstalige achtergrond. De afdeling volwasseneducatie van het ROC ter Aa is op ons pad gekomen. Zij bieden een aanbod voor anderstalige ouders van kinderen die ons kindcentrum bezoeken.

Zij worden op deze manier gestimuleerd om het eigen taalniveau in het Nederlands te verbeteren en meer betrokken te zijn binnen ons Kindcentrum en het Nederlandse onderwijssysteem. 

Graag zouden wij inventariseren of hier binnen ons Kindcentrum voldoende interesse voor is. 

 

Voor wie

De cursus (+/-10 weken) is voor anderstalige ouders die de Nederlandse taal willen verbeteren en tegelijk meer betrokken willen zijn bij het kindcentrum van hun kind.

 

Wat

Met de cursus stimuleren we ouders om de Nederlandse taal te leren en hun betrokkenheid bij school en de (taal)ontwikkeling van hun kind te vergroten.
De inhoud van de cursus wordt in nauw overleg met het kindcentrum vastgesteld en is aanvullend op andere activiteiten van het kindcentrum. De onderwerpen sluiten aan bij de thema’s van het kindcentrum en bij de leervraag van de ouders. Denk aan bijvoorbeeld aan het inloopkwartier bij de peuters, de gouden weken, MijnRapportfolio en andere activiteiten. In de cursus wordt veel aandacht besteed aan de rol die de ouder kan spelen bij de loopbaan van het kind. 

Bijeenkomsten worden wekelijks, onder schooltijd, georganiseerd in een ruimte binnen ons kindcentrum. 

Wij zouden graag peilen of er voldoende interesse is om in het nieuwe schooljaar een groep ouders met de cursus te laten starten. Uw interesse kenbaar maken kan door een topic (school) of mail te sturen aan Lieke Raaijmakers; l.raaijmakers@qliqprimair.nl 

Met vriendelijke groet, 

Team opvang en onderwijs Kindcentrum De Vendelier 

 

Sportolympiade Jibb+

Het is alweer bijna zover, de zomervakantie! Wat is er nou leuker dan deze vakantie lekker sportief beginnen?
In de eerste week van de zomervakantie (maandag 8 juli t/m vrijdag 12 juli) organiseert Jibb+ elke dag een leuke sportochtend van 9.30 uur tot 12.30 uur. De week zal in het teken staan van de Olympische Spelen!

Wil jij meedoen met de Helmond Olympics? Of ben je benieuwd hoe de sporten er op de paralympische spelen uitzien? Dit en nog veel meer gaan we allemaal ervaren deze week! 

Kijk op de website wat we iedere dag gaan doen en schrijf je snel in!

Dit kan t/m zondag 30 juni via www.jibbplus.nl/vakantie

Vol = vol


Tot dan!

Team Jibb+

 

 

Thema ziek en gezond peuterspeelzaal

Bij de peuterspeelzaal stond de afgelopen weken het thema ziek en gezond centraal. Tijdens deze week zijn er rollenspellen gespeeld samen met de pp’ers met echte doktersmaterialen. Ze speelden de rol van de dokter of de zieke. Er was een dokterskoffer met pleisters en verband. De kinderen hebben woorden geleerd die te maken hebben met het thema door middel van boekjes die voorgelezen zijn en de woordkaarten die gebruikt zijn in de kring zoals stethoscoop, ambulance etc. 

 

Ze hebben ook geleerd dat ze zich niet fijn voelen als ze ziek zijn, weten wat verkouden en misselijk zijn betekent, maar leren ook pleisters plakken na een val. Kortom de kinderen hebben super veel gedaan en geleerd 🙂

 

De thema’s zijn opgebouwd uit oriënteren, demonstreren, verbreden en verdiepen. Per week staan diverse activiteiten gepland met betrekking tot het thema. Bij elk thema staat er ook een boek centraal. Het lokaal en hoeken worden ook ingericht zoals een thema hoek, leeshoek en nog meer diverse soorten hoeken. 

 

Nieuwe bus BSO Hup Sport 

Bij BSO Hup Sport rijden we vanaf nu in deze mooie nieuwe springbus. We zijn er super blij mee! 

 

Logo-t-Vaandel Logo-t-Vaandel