Vaandel 35

Beste ouder(s),

 

Het Vaandel zoals u gewend bent vindt u in de bijlage:

 

Mijnrapportfolio:

Vandaag is Mijnrapportfolio opnieuw opengesteld voor de groepen 1 t/m 8. De onderdelen ’’Zo ben ik’’, ’’Zo werk ik’’, ’’Zo leer ik’’ (alleen groep 1 t/m 7), ”Foto’s’’ en ’’ Documenten (Cito gegevens voor groep 3 t/m 7)’’ staan online. De groep 5 t/m 8 hebben de onderdelen ’’Zo ben ik’’ en ’’Zo werk ik’’ ook voor zichzelf ingevuld. 

Graag geven wij een toelichting op de 4 puntschaal die wij hanteren bij de onderdelen ’Zo ben ik’ en ’Zo werk ik’. (nog) niet: Het kind laat het gedrag nog niet zien, maar kan zich nog wel ontwikkelen. In minder dan 15% van de gevallen. 
Soms: Het kind laat het gedrag soms zien. In minder dan 50% van de gevallen. 
Vaak: Het kind laat het gedrag vaak zien. Tussen de 50% en de 90% van de gevallen. 
(bijna) altijd: Het kind laat het gedrag ook echt (bijna) altijd zien. In 90% of meer van de gevallen. 

In de bijlage vindt u nogmaals de flyer om in te kunnen loggen bij Mijnrapportfolio. 

Wanneer u Mijnrapportfolio wilt printen, verwijzen we u graag door naar de online handleiding. Dit kan alleen via een computer.

Voor kleuters die onlangs 4 jaar geworden zijn of zij-instromers die net gestart zijn zullen nog niet alle onderdelen zichtbaar zijn. 

 

Schoolreis groep 1-2

Vandaag waren de kinderen van groep 1-2 op schoolreis naar speeltuin de Splinter. Het was een leuke ochtend en de kinderen hebben echt genoten. Ze hebben gespeeld in het kasteel, de geitjes geaaid en heerlijk met zand en water kunnen knoeien.
Dankjewel aan alle ouders die konden rijden en begeleiden!

 

Wenmomenten 2-3

Voor de meeste kinderen is de overgang van de kleuters naar groep 3 een grote stap. Om de drempel naar groep 3 te verlagen hebben we er gezamenlijk voor gekozen om naast de doorschuifmiddag die voor alle klassen gepland staat op dinsdag 2 Juli  nog een tweede wenmoment te plannen. Dit moment staat gepland op donderdag 27 Juni van 13.15-14.15u

Ze krijgen een idee van het werken in groep 3 en maken kennis met de nieuwe klas en de leerkrachten.

Met vriendelijke groeten,

Leerkrachten groep 1-2 en 3.

 

Voor onze ouderraad zijn wij op zoek naar nieuwe leden!

Ben jij een betrokken ouder en lijkt het je leuk om samen met andere ouders en leerkrachten leuke activiteiten te organiseren voor onze school? Dan zoeken wij jou!

Als lid van de ouderraad neem je deel aan werkgroepen rondom diverse activiteiten, zoals Sinterklaas, kerst, sportdag en schoolreis. Je denkt mee over de invulling van de activiteiten en helpt mee om deze op rolletjes te laten verlopen. Denk hierbij aan het versieren van de school, boodschappen doen, maar ook helpende handen tijdens de activiteiten.

We vergaderen, naast de vergaderingen voor de werkgroepen, 6 keer per jaar.

Denk je nu: JA, dat wil ik! Stuur dan een mailtje naar or@devendelier.nl. Wil je meer informatie? Spreek ons dan aan op het schoolplein of stuur even een e-mail.

We verwelkomen je volgend jaar graag in de ouderraad!

Renée, Tamara, Mariska, Romanca, Arjanne en Joyce

 

Nieuwsflits MR

Afgelopen 6 juni jl. heeft de MR een vergadering gehad.

De OR is aangesloten om de begroting door te nemen en te bespreken. 
Alle groepen starten komend schooljaar op de Schutsboom. Op vrijdag 28 juni staat de verhuizing op de planning.

 

(Interne) verhuizing
Op vrijdag 28 juni gaan we, met ondersteuning van een verhuisbedrijf, intern verhuizen. Vanuit de Stepekolk worden er spullen verplaatst naar de Schutsboom. Op de Stepekolk-Oost behouden we voor  volgend jaar 3 lokalen. 1 lokaal voor Hi-Level en 2 lokalen voor opslag en overige activiteiten.
Op de Schutsboom plaatsen we alle parallelgroepen naast elkaar. Zodoende hebben we de groepen 1-2 en de groepen 3-4 op de begane grond. Op de verdieping zijn de groepen 5-6 en 7-8 gevestigd.

Dat betekent ook dat vanaf volgend schooljaar de groepen 4 beneden zitten en ze van dezelfde in- en uitgang gebruik maken als de groepen 3 zodat er sprake is van een goede verdeling.

 

Bouwwerkzaamheden in de vakantie

Gedurende bijna de gehele zomervakantie zijn er bouwwerkzaamheden op onze school.

Er komt een ventilatiesysteem in combinatie met verwarmen en koelen. Tevens komt er in de lokalen nieuwe LED-verlichting. Het doel van deze aanpassingen is dat we ons binnenklimaat in kwaliteit verbeteren op een duurzame manier.

 

Nationale buitenspeeldag

De kinderen van de dagopvang en de BSO hebben meegedaan met de nationale buitenspeeldag. De jongste kinderen hebben met stoepkrijt gekleurd op de tegels en de kinderen van de BSO hebben allerlei spellen gespeeld. Op het schoolplein stonden mikspelletjes, een hinkel pad en hebben we gedanst op muziek.

 

Boogschieten BSO Hup Sport

De 8+ kinderen van BSO Hup Sport hebben vorige week een boogschiet workshop gevolgd. Tijdens deze workshop hebben ze kunnen oefenen met de sport boogschieten in teamverband

Logo-t-Vaandel Logo-t-Vaandel