Vaandel 37

Beste ouder(s),

Het Vaandel zoals u gewend bent vindt u in de bijlage:

Afsluiting schooljaar

We hebben het schooljaar sportief afgesloten.

Afscheid

Enkele collega’s nemen afscheid en zullen dus het volgend schooljaar niet meer op Kindcentrum de Vendelier werkzaam zijn.

Meneer Jean en juffrouw Nadja hadden een tijdelijke benoeming voor een jaar. Zij zullen volgend schooljaar op andere scholen van QliQ werkzaam zijn.

Meneer Mehdi, onze gymdocent vanuit NBSS, gaat op een andere school verder met het geven van gymlessen.

 

Juffrouw Janne heeft besloten om op een andere werkplek verder te gaan. Zie onderstaand.

 

Beste ouders en kinderen,

Na 6 jaar werken op de Vendelier zit het er voor mij op. Na de zomervakantie start ik op een nieuwe werkplek in Vught. Daar ga ik een opleiding volgen en werken in de kinderopvang. Ik heb er enorm veel zin in! 
Ik heb hier een hele fijne tijd gehad en heb hier veel mogen leren. Ik ga hier met een goed gevoel weg en ga het team en de kinderen zeker missen.

 

Voor nu eerst een hele fijne zomervakantie en hopelijk tot ziens!

Groetjes Janne

Wij willen meneer Jean, juffrouw Nadja, meneer Mehdi en juffrouw Janne bedanken voor hun inzet voor Kindcentrum de Vendelier en we wensen hen veel succes voor de toekomst.

 

Welkom

Jeroen Kool wordt onze nieuwe gymdocent vanuit NBSS. Eerder is Jeroen ook aan onze school verbonden geweest.Vorig jaar gaf hij gymlessen aan de groepen 1-2. Hij zou dit schooljaar daarnaast ook de gymlessen aan 3 t/m 8 gaan geven maar door omstandigheden is dat niet doorgegaan.
Wij zijn blij dat meneer Jeroen weer terug is en wensen hem veel succes en plezier bij het geven van zijn lessen.

 

Cursus taal en ouderbetrokkenheid gaat door!

Eerder hebben we jullie laten weten dat we na de zomervakantie willen starten met een aanbod voor ouders vanuit het ROC ter Aa. Hierin staat de Nederlandse taal en ouderbetrokkenheid centraal. We zijn verheugd te kunnen melden dat we hele enthousiaste reacties hebben gekregen en dat we ook daadwerkelijk gaan starten. De cursus zal plaatsvinden op vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur in een lokaal op locatie Stepekolk. Peggy Bakker zal namens het ROC ter Aa de cursus verzorgen. De eerste bijeenkomst zal zijn op vrijdag 30 augustus. Mocht je je alsnog willen aanmelden dan kan dat! Stuur een mail aan Lieke Raaijmakers; l.raaijmakers@qliqprimair.nl.

 

Nieuws van de ouderraad 

Wat hebben we een hoop leuke activiteiten dit schooljaar met én voor de kinderen gedaan! Enkele hoogtepunten die we beleefd hebben:

·         Voor alle klassen een kennismakingsactiviteit georganiseerd;

·         Bezoek en een klassenkado van de Sint en zijn Pieten;

·         In stijl in de klas gedineerd met Kerst;

·        Gefeest met Carnaval samen met de Brandeliers op het schoolplein;

·         Ondanks een verregend Koningsspelen toch springkussens op de laatste schooldag;

·         Super gezellige schoolreisjes beleefd!

Graag willen wij u als ouder bedanken voor uw bijdrage, die al deze activiteiten mogelijk heeft gemaakt. Wij hopen hierop ook volgend jaar te mogen rekenen zodat we weer allerlei leuke activiteiten kunnen organiseren.

Komend jaar zijn er meerdere wisselingen in de bezetting van de ouderraad. Via dit bericht in het Vaandel willen wij alle ‘afzwaaiers’ bedanken voor jullie jarenlange inzet en enthousiasme! Het voorzitterschap van de ouderraad wordt overgedragen aan Joyce en het penningmeesterschap aan Romanca. Mocht je het leuk vinden om samen activiteiten voor de kinderen te organiseren, kom dan in de ouderraad!

Het financieel overzicht 2023-2024 is de bijlagen opgenomen. Hierin staan de inkomsten en uitgaven van de ouderraad tot zover kosten op dit moment bekend zijn. Vanwege de hoop op het kunnen continueren van alle activiteiten volgend jaar hebben we extra op de uitgaven gelet en dit heeft geleid tot een gezonde financiële basis voor volgend schooljaar!

Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan via or@devendelier.nl.

 Wij wensen u en alle kinderen een hele fijne zomervakantie

 

Schoolfotograaf

De schoolfotograaf komt aankomend schooljaar in het begin van het schooljaar.

De potretfoto’s worden op 23 september gemaakt en op 9 oktober zal hij komen voor de gezinsfoto.

Hiervoor ontvangt u in het nieuwe schooljaar meer informatie.

 

Straatvoetbaltoernooi Helmond

Beste voetballers en voetbalsters,

Dit jaar organiseren iets later dan jullie gewend zijn het straatvoetbaltoernooi in Helmond. Voor de eerste keer gaan we uitwijken naar een andere locatie in Helmond. Een gave locatie, met veel mogelijkheden en nieuwe kansen. Dit jaar zal het toernooi plaatsvinden rondom het GS Staalwerken stadion van Helmond Sport.

 De datum van het toernooi is dit jaar op zondag 15 september! Daarnaast gaan we ook dit jaar weer voor een 4x4 toernooi, waardoor er nog makkelijker en mooier gevoetbald kan worden. Naast het toernooi zullen we uiteraard weer zorgen voor vette side events! Misschien kun je zelfs wel op de foto of in de pannakooi met één van de profvoetballers die langs komen!

 Onlangs is het eerste bericht over dit toernooi al op onze social media kanalen geplaatst. Hou deze dus in de gaten de komende weken. Voor meer informatie en voor het inschrijven van teams kan kun je kijken op: www.jibbplus.nl/straatvoetbal. Inschrijven kan vanaf maandag 1 juli.

 De geschatte tijden en categorieën kunnen kun je hieronder lezen (let op: tijden zijn onder voorbehoud):

09:00 tot 11.00       6-7 jaar gemengd

09:00 tot 11.00       8-9 jaar gemengd

11:00 tot 13.30       13 t/m 15 jaar jongens

11:00 tot 13.30       13 t/m 15 jaar meiden

13:30 tot 15.30       16+ jongens

13:30 tot 15.30       16+ meiden

15:30 tot 18.00       10 t/m 12 jaar jongens

15:30 tot 18.00       10 t/m 12 jaar meiden

 Wij zien jullie graag terug op de straatvoetbaldag op zondag 15 september bij GS Staalwerken stadion van Helmond Sport!

 

Thema zomer

We zijn druk bezig met het thema zomer. De groepen zijn mooi aangekleed en we hebben op de hal zelfs een ijskraam staan, waar de kinderen maar al te graag mee spelen. Er zijn veel ijsjes gekocht en verkocht😉 Bovendien hebben we ook veel activiteiten gedaan zoals spelen met water en stoepkrijt. 

Modderdag 

Op vrijdag 28 juni was het modderdag. Alle groepen hebben heerlijk met water en zand gespeeld. De baby groepen en de Mini’s hebben geverfd met modder en kregen na afloop een modderdag diploma mee naar huis 🙂

De BSO is naar het blote voeten pad in het Toon Kortooms Park in Deurne geweest. Daar hebben de kinderen over allerlei verschillende paden gelopen inclusief het modder pad 🙂

Logo-t-Vaandel Logo-t-Vaandel