Vaandel 2

Beste ouder(s),

 

Het Vaandel zoals u gewend bent vindt u in de bijlage:

 

Inloopavond

Afgelopen woensdag hebben we een drukbezochte inloopavond gehad op school. We kijken daar positief op terug. In de groepen waren de kinderen volop aan het vertellen aan hun ouders/verzorgers waar ze zaten en ze lieten de eerste werkjes en verwerking in de werkboeken zien.
De specifieke informatie over de groep en het schooljaar was vooraf al aan de ouders/verzorgers verstrekt.

We zullen de avond nog nader evalueren en bekijken of deze vorm ook voor het volgende schooljaar een optie is.

Net voor de inloopavond hebben we nog een teamfoto gemaakt.

Die willen we u natuurlijk niet onthouden.

 

Winnaar ’Raad het gewicht’!

Afgelopen woensdag tijdens de inloopavond konden de kinderen raden hoeveel gram de kei van de ouderraad weegt.

Vandaag kreeg de gelukkige winnaar de prijs uitgereikt! Nathan uit groep 4a zat het dichtst bij en heeft hiermee een lekkere prijs verdiend!

 

Madscience: naschoolse-techniekclub

Daar er voldoende inschrijvingen zijn, kan de naschoolse techniekclub i.s.m. Madscience wederom op onze school plaatsvinden. Deze zijn op divers donderdagen vanaf 15:20 uur gepland. Betreffende ouders zijn hierover reeds geïnformeerd.

Het lokaal van groep 6a (meneer Mark) wordt hiervoor beschikbaar gesteld.

 

Kennismakingsactiviteit groepen 1-2

Op vrijdag 6 september gaan we met alle kinderen van groep 1-2 lekker spelen in de Leonardus-speeltuin. De schooltijd blijft gelijk: van 08.30 uur tot 12.30 uur.

De kinderen nemen zelf fruit en drinken mee en krijgen van ons nog een traktatie. We maken er samen een gezellige ochtend van!

 

Fietsen op schoolplein

Fietsen op het schoolplein is niet toegestaan. Dit is altijd al de afspraak geweest. Het brengt de veiligheid in gevaar. In de groepen is daar door de leerkrachten met de kinderen over gesproken. Voor schooltijd en na schooltijd zal er voorlopig extra op worden toegezien dat de kinderen zich houden aan deze afspraak.


Controles parkeergedrag bij basisscholen
Wij ontvingen onderstaand bericht van de Gemeente Helmond

Nu de scholen weer zijn begonnen, zullen wij als Handhaving meer controles uitvoeren bij de basisscholen. Deze controles richten zich op het parkeergedrag van ouders en verzorgers die hun kinderen komen halen en brengen. De controles zullen zowel in uniform als in burgerkleding worden uitgevoerd.

 

Vrije dag

Maandag 5 mei is voor alle kinderen een vrije dag. Deze dag is inmiddels toegevoegd aan de jaarkalender in Kwieb.

 

Aanmelden medezeggenschapsraad 

Binnen de oudergeleding van de MR is een plek vrijgekomen. Daarom zijn wij op zoek naar een ouder die ons de komende 4 jaar wil komen versterken.

Wat kunt u verwachten: 

Acht á tien vergaderingen per jaar in de avonduren.

Meedenken over beleid van de Vendelier.

Invloed uitoefenen op beleid doormiddel van advies- of instemmingsrecht 

Bent u een enthousiaste, positief kritische ouder die onze medezeggenschapsraad wil versterken vanaf het nieuwe schooljaar?

Meldt u zich dan voor 13 september aan, door een mail te sturen naar mrvendelier@qliqprimair.nl.  

Bij meerdere aanmeldingen zullen er verkiezingen plaatsvinden.

Met vriendelijke groet,

MR de Vendelier

 

Vanuit de leerlingenraad:

De 1e leerlingenraad is alweer voorbij. Afgelopen dinsdag is de leerlingenraad voor de eerste keer dit schooljaar bij elkaar gekomen. De leerlingenraad zal dit schooljaar bestaan uit Lina en Slava uit groep 5, Rens en Janne uit groep 6, Floor en Tim uit groep 7 en Rida en Destin uit groep 8. Na iedere vergadering zullen twee leerlingen uit de leerlingenraad verslag uitbrengen in het Vaandel.

Deze keer schrijven Destin en Rens een stukje:

Een korte samenvatting van wat we in de vergadering van de leerlingenraad hebben besproken. We hebben de nieuwe voorzitter gekozen (Tim) samen met de secretaris (Floor) en de penningmeester (Rida). We hebben het over het schoolplein gehad. We hebben veel ideeën binnen gekregen door het kraampje dat we laatste dag van school hebben opgezet. Al deze ideeën hebben we gesorteerd en de volgende vergadering gaan we hier verder mee aan de slag. Ook hebben we een cheque van Jumbo Brandevoort binnen gekregen van 1000 euro. Dit bedrag moet verdeeld worden over 3 basisscholen in Brandevoort. Dus uiteindelijk krijgen wij 333 euro. De leerlingenraad gaat nu nadenken over wat we met dit geld gaan doen.  Dit was een korte samenvatting van wat we in de leerlingenraad hebben besproken.

 

Thema Welkom

Vorige week zijn we gestart met het thema welkom. Bij dit thema hebben we op alle groepen een rugzak gemaakt. Bij peuterspeelzaal Ot en Sien hebben ze voordat ze dit gingen doen eerst alle rugzakjes van de kinderen samen met de kinderen bekeken.

 

Deze week zijn we aan het thema dit ben ik begonnen. Bij de Binkies is er een kapsalon en op de gang een consultatiebureau waar de kinderen lekker kunnen spelen. Verder leren de kinderen vanaf deze week ook meer over het lichaam 

Logo-t-Vaandel Logo-t-Vaandel