Vaandel 3

Beste ouder(s),

 

Het Vaandel zoals u gewend bent vindt u in de bijlage:

Verlofaanvraag

Binnen onze ouderapp Kwieb is het mogelijk om kort verlof door te geven (bezoek specialist, huisarts, tandarts). Deze functie is niet bedoeld voor speciaal verlof. Onder speciaal verlof verstaan we bijvoorbeeld vrij voor een bruiloft, uitvaart, weekendje weg, vakantie etc. Dit verlof is aan andere regels gebonden. Meer informatie hieromtrent vindt u op onze website. Daar is tevens het verlofformulier te vinden. Mocht u deze niet kunnen printen dan kunt u een exemplaar ophalen bij de administratie. De eventuele goedkeuring voor dit verlof ontvangt u altijd per email.

Gouden Weken

In ’t Vaandel 1 hebben we u al kort geïnformeerd over de Gouden Weken. Deze weken zijn bij uitstek geschikt om een fundament neer te zetten voor een goede groepsvorming en een fijne sfeer. Leerlingen verkennen elkaar, de leraar en de regels. In deze periode worden de normen en waarden van een groep samen met de kinderen bepaald. Gedurende de afgelopen drie weken is er in alle groepen aandacht voor deze Gouden Weken. Er werden bijvoorbeeld kennismakingsspelletjes gespeeld, er werd samen gekeken welke regels we als groep belangrijk vinden en er werd veel samengewerkt. 

In deze weken vinden er ook al groepsbesprekingen plaats. Dit is een bespreking tussen de leerkracht en de intern begeleider. Tijdens deze groepsbesprekingen kijken we samen hoe alle groepen gestart zijn. 

 

Groetjes, de IB-ers van KC de Vendelier.

 

BoS weer open!!

De vrijwilligers hebben ontzettend hard gewerkt om er na de verhuizing weer een mooie plek van te maken. Super bedankt voor jullie hulp! De BoS is vanaf volgende week dan ook weer open. Zoals al eerder aangegeven zal de BoS dit schooljaar niet op woensdagmiddag maar op vrijdagmiddag geopend zijn van 12.30-13.00 uur.

Daarnaast zullen ook de biebdagen van de groepen weer gaan starten. Zie daarvoor het rooster in de bijlage. Het rooster zal ook terug te vinden zijn in de app en op de website. Schrijf de data goed in de agenda zodat de pasjes op de juiste dag mee naar school gegeven kunnen worden. Graag willen we ook nog even benadrukken dat er alleen boeken geleend kunnen worden als de kinderen die dag een pasje bij zich hebben en een extra tas.

Voor de biebdagen van de groepen zal elke leerkracht op zoek gaan naar twee biebouders. Graag aanmelden bij de eigen leerkracht. Voor nieuwe biebouders zal er een instructiemoment plaatsvinden. Indien u hier behoefte aan heeft, graag vermelden bij de aanmelding.

We hopen dit schooljaar veel kinderen en ouders te ontvangen in de BoS. Alvast veel leesplezier gewenst!

 

Schoolfotograaf

Het lijkt nog ver weg maar over 2 weken komt de schoolfotograaf weer.

Op maandag 23 september komt de schoolfotograaf voor de portretfoto’s  en de groepsfoto’s van de kinderen van de groepen 1 t/m 8.

 

Op woensdag 9 oktober komt de fotograaf  voor de broertjes en zusjes foto’s.

Deze dag worden ook de kinderen gefotografeerd die op 23 september afwezig of ziek waren alleen voor portretfoto’s.

 

Volgende week krijgen de oudste kinderen van het gezin een brief mee van de schoolfotograaf waarbij u via deze brief aan kunt geven of u broertjes/zusjes samen wilt laten fotografen. Denkt u eraan om deze brief dan weer tijdig in te leveren, graag vóór woensdag 2 oktober bij de leerkracht.

 

Aanmelden medezeggenschapsraad 

Binnen de oudergeleding van de MR is een plek vrijgekomen. Daarom zijn wij op zoek naar een ouder die ons de komende 4 jaar wil komen versterken.

Wat kunt u verwachten: 

Acht á tien vergaderingen per jaar in de avonduren.

Meedenken over beleid van de Vendelier.

Invloed uitoefenen op beleid doormiddel van advies- of instemmingsrecht 

Bent u een enthousiaste, positief kritische ouder die onze medezeggenschapsraad wil versterken vanaf het nieuwe schooljaar?

Meldt u zich dan voor 13 september aan, door een mail te sturen naar mrvendelier@qliqprimair.nl.  

Bij meerdere aanmeldingen zullen er verkiezingen plaatsvinden.

Met vriendelijke groet,

MR de Vendelier

 

Studenten

Kindcentrum De Vendelier participeert binnen het opleidingsnetwerk Samen Opleiden. 

Dit betekent dat studenten een deel van de opleiding volgen op de werkplek, in dit geval binnen onze schoolorganisatie. Onze visie binnen opleidingsschool De Vendelier is dat aanstaande professionals zich ontwikkelingen binnen de klas, onderdeel zijn van het team en bijdragen aan schoolontwikkelingen.  
Ons streven is de studenten zo goed mogelijk te begeleiden bij hun eigen ontwikkeling.   
Deze begeleiding wordt gedaan door de professionals binnen ons team. 
Daarnaast zijn er op onze school twee schoolopleiders (Karlijn en Lieke) aangesteld welke zorgdragen voor alle studenten, intervisie organiseren en de contacten onderhouden met de diverse opleidingen en andere scholen binnen ons bestuur.  

 

Dit jaar ontvangen wij de volgende studenten. Zij zullen zich middels een bericht aan de eigen groep voorstellen. 

Groep 1-2A; Fleur Ligtvoet 

Groep 1-2B; Zoë Hendrikx

Groep 1-2D; Aya Houba (dinsdag) Eline v/d Waarsenburg (donderdag en vrijdag)

Groep 3A; Maud Rooijakkers 

Groep 3B; Sanna Nanhekhan

Groep 4A; Mijntje Meerding

Groep 4B; Sanne Hendriks 

Groep 5A; Loek v/d Kerkhof

Groep 5B; Ilonka Veen (dinsdag) Marloes Bakers (donderdag)

Groep 6A; Guusje Bonthuis 

Groep 6B; Nina Smulders

Groep 7A; Selena Wijdh

Groep 7B; Saskia Witzoski 

 

ASML Junior Academy op De Vendelier

Op maandag 26 augustus j.l.  heeft de aftrap van de ASML Junior Academy weer plaatsgevonden.

Dit schooljaar is het 2e jaar dat er aan alle groepen 1 t/m 8 op onze school in totaal 6 technieklessen per schooljaar door professor Kaboem! van Madscience gegeven gaan worden.

Dit alles wordt door ASML bekostigd en is een mooie verrijking op ons onderwijsaanbod als Brainportschool.

ASML en Mad Science slaan de handen ineen om STEM onderwijs (Science, Technology, Engineering and Math) toegankelijk te maken voor alle basisscholen in Brainport.
Impact door samenwerking waarbij de focus ligt op Onderzoekend en Ontwerpend leren, 21st Century Skills en contextrijk leren voor elk kind.

De lessen zullen het gehele schooljaar over de maandagen verdeeld worden. Madscience zal dus nagenoeg elke maandag de gehele ochtend aanwezig zijn bij ons op school.

 

Vredestocht 2024

Dit jaar is het 80 jaar geleden dat Helmond werd bevrijd. Dat wordt groots gevierd in de tweede en derde week van september. Ook de vredestocht – een initiatief van de kerken in Helmond - zal dit jaar in september plaatsvinden: op woensdag 25 september zullen we samen lopen voor vrede en meer verdraagzaamheid.

We starten om 16.00 uur met een knutselactiviteit voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. Om 17.00 uur gaan we samen lopen vanuit het Hortensiapark via het Norfolkpark, de begraafplaats aan de Molenstraat waar ook oorlogsgraven zijn terug naar het Hortensiapark. De route is ongeveer vier kilometer lang. Terug in het Hortensiapark gaan we om 18.00 uur samen eten. Aansluitend is om 19.00 uur de jaarlijkse herdenking van de bevrijding in het Hortensiapark.

Kom je ook meedoen? Voor het knutselen en/ of de maaltijd is het noodzakelijk dat je je even aanmeldt. Dit kan tot en met 18 september 2024 bij Marjelein Verhoeven, pastoraal werker Damiaanparochie, via mverhoeven@damiaanhelmond.nl of via Whatsapp op 06-30134686

Kapperszaak

Bij peutergroep de Binkies hebben ze een kapperszaak ingericht voor het thema ‘dit ben ik’. Om het extra leuk te maken voor de kinderen is er afgelopen week een echte kapster op de groep gekomen om te laten zien wat ze allemaal gebruikt als ze mensen gaat knippen. Alles werd tevoorschijn gehaald om het zo duidelijk mogelijk te maken. De kinderen mochten ook op de ‘kappersstoel’ zitten om gel in hun haren te krijgen of een vlechtje. Het was een groot succes!

 

 

 

Logo-t-Vaandel Logo-t-Vaandel