Vaandel 8

Instroomgroep

Dit jaar verwelkomen we een groot aantal nieuwe kinderen in onze kleutergroepen. Het aantal nieuwe aanmeldingen is zo hoog dat we genoodzaakt zijn om een instroomgroep te starten. Deze groep zal na de kerstvakantie, op 6 januari, beginnen in de BSO-ruimte van onze Kindcentrum-partner Spring.
Wie deze instroomgroep zal begeleiden, is momenteel nog niet bekend; daarover vinden op dit moment gesprekken plaats en zo nodig plaatsen we na de herfstvakantie een vacature. We zorgen ervoor dat er voldoende interactie is tussen de instroomgroep en de bestaande kleutergroepen, zodat de nieuwe kinderen zich snel thuis voelen. De instroomgroep zal maximaal 25 kinderen omvatten. Na de zomervakantie krijgen deze kinderen een plek in de huidige kleutergroepen.
De ouders van de kinderen die een plaats krijgen in de instroomgroep zijn hierover geïnformeerd. 

MR verkiezingen  

De afgelopen weken hebben wij in ’t Vaandel een oproep geplaatst met de vraag om u kandidaat te stellen voor de oudergeleding van de MR van onze school. We zijn erg blij met alle enthousiaste aanmeldingen die we hebben ontvangen. Omdat er slechts één plek beschikbaar is in de oudergeleding, zullen er verkiezingen plaatsvinden. Hieronder stellen de kandidaat-ouders zich voor en leggen we de verkiezingsprocedure uit. 

Op vrijdag 11 oktober krijgen alle oudste kinderen van het gezin twee stembiljetten mee, zodat beide ouders een stem kunnen uitbrengen. U kunt de ingevulde stembiljetten tot donderdag 17 oktober (15:00 uur) inleveren bij de leerkracht van uw kind of in de daarvoor bestemde doos bij de hoofdingang. Diezelfde middag worden de stemmen geteld en worden de kandidaat-ouders op de hoogte gebracht van de uitslag. Op vrijdag 18 oktober maken we in ’t Vaandel bekend welke ouder toetreedt tot de MR. 


Luke Lemmen

Mijn naam is Luke Lemmen en ik woon samen met mijn vriendin en onze twee kinderen al bijna 9 jaar in Brandevoort. Onze oudste dochter Livia zit momenteel in groep 1-2C, en in december zal onze jongste dochter ook starten in een van de groepen 1-2.

Ik heb me kandidaat gesteld voor de medezeggenschapsraad (MR) omdat ik het belangrijk vind dat ouders actief kunnen meedenken en meebeslissen over het beleid van de school. De basisschool vormt niet alleen het fundament voor een lange schoolcarrière, maar zou ook een fijne, onvergetelijke periode moeten zijn waar kinderen met plezier op terugkijken. Daarom hecht ik veel waarde aan een veilige en stimulerende leeromgeving.

Met mijn ervaring in de Ondernemingsraad heb ik zowel strategisch inzicht als oog voor de praktische kant van beleid. Ik streef ernaar om een brug te slaan tussen ouders, leerlingen en het schoolteam, zodat ieders stem gehoord wordt. Transparantie en samenwerking zijn daarbij voor mij essentieel.

 

Klaas Brantjes
Mijn naam is Klaas Brantjes. Ik ben de trotse vader van Anna (klas 2C). Deze eigenwijze kleuter en mijn vrouw Dana zijn de liefdes van mijn leven. Als natuurkundige werk ik voor ASML op de onderzoeksafdeling. Hier ben ik ook al 4 jaar lid van de ondernemingsraad en sinds begin dit jaar ook de OR-voorzitter. Daarnaast ben ik kaderlid en cao onderhandelaar voor vakbond CNV. 

Voor mij is medezeggenschap enorm belangrijk. Ik ervaar het als een plicht om als burger zelf bij te dragen aan het organiseren en besturen van onze gemeenschap. Daarom wil ik nu ook graag mijzelf inzetten voor de school van onze kinderen en stel ik mij verkiesbaar voor de medezeggenschapsraad van deze school. 

 

Voorstellen ouderraad

Er zijn dit schooljaar veel nieuwe enthousiaste ouders gestart in de ouderraad. We zijn blij dat we weer met een groot aantal leden kunnen bijdragen aan alle leuke activiteiten voor onze kinderen!

Wij willen ons bij deze graag aan u voorstellen, zodat u weet welke ouders u kunt aanspreken bij vragen of ideeën. 

Wij hebben er zin in om er een fantastisch schooljaar van te maken!

Groeten,

Anne, Anneke, Linda, Tamara, Imane, Mariska, Renée, Loes, Els, Arjanne, Eva, Romanca en Joyce

Open podium

Alvast voor in de agenda. Op vrijdag 22 november organiseren we het eerste open podium van dit schooljaar voor alle groepen. Verdere informatie ontvangen jullie z.s.m.

Thema herfst

Bij babygroep de Belhamels zijn ze ook druk bezig met thema herfst. Ze hebben boompjes geschilderd met wattenstaafjes. Bij de mini’s zijn ze ook weer druk bezig geweest met dit thema. Ze hebben pompoenen beplakt. De groepen zijn erg leuk versierd met zelfgemaakte kunstwerken van de kinderen

Peuter-kleutergym

De eerste peuter-kleutergym van dit schooljaar is weer begonnen. We hebben geklommen en herfst yoga gedaan. Ook hebben we pittenzakjes in de paraplu proberen te mikken en tegen herfstblaadjes gegooid. Als laatste hebben we blikgooien gedaan. Op de blikken zaten zelfs ook herfst blaadjes 😉

Logo-t-Vaandel Logo-t-Vaandel