Vaandel 9

Beste ouder(s),

 

Het Vaandel zoals u gewend bent vindt u in de bijlage:

 

Leerling in beeld B8-toetsen:

Na de herfstvakantie staan de begin toetsen voor de groepen 8 op de planning. De afname van deze toetsen wijkt af van het gebruikelijke schema wat we binnen de rest van de school hanteren (januari/juni). Dit komt omdat we rekening houden met de doorstroomtoets (februari) en de overstap naar het voortgezet onderwijs (VO).

Het is fijn als er deze weken geen afspraken bij dokter/ tandarts onder schooltijd worden ingepland. Mocht u vragen hebben over de toetsen of het proces, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

MR verkiezingen

Donderdag 17 oktober zijn alle stemmen geteld. We willen iedereen bedanken voor de uitgebrachte stemmen. Luke Lemmen is vanaf heden het nieuwe mr-lid. We heten hem van harte welkom.

Funlab

Gisteren hebben we weer genoten van Funlab! We hadden veel workshops

Het was een geslaagd Funlab!

 

Ouderbijdrage eerste termijn

 Beste ouders en verzorgers,

 Namens de Ouderraad willen wij jullie graag informeren dat omstreeks 28 oktober de eerste termijn van de ouderbijdrage van €23 zal worden geïncasseerd. Deze vrijwillige bijdrage stelt ons in staat om een aantal leuke en leerzame activiteiten voor de kinderen te organiseren gedurende het schooljaar.

 

Met de ouderbijdrage worden onder andere de vieringen van Sinterklaas, Kerstmis, Carnaval en Pasen gefinancierd. Ook draagt dit bij aan de Koningsspelen en als hoogtepunt het schoolreisje, waar de kinderen altijd enorm naar uitkijken!

 We willen benadrukken dat het volledige bedrag van de ouderbijdrage ten goede komt aan de kinderen en de activiteiten die voor hen worden georganiseerd. Voor ouders die nog geen machtiging hebben afgegeven, is het machtigingsformulier als bijlage bijgevoegd. Het is belangrijk dat dit formulier per kind wordt ingevuld en ingeleverd bij de leerkracht.

Mocht u vragen hebben over de ouderbijdrage, dan kunt u contact opnemen via orvendelier@qliqprimair.nl.

Wij willen jullie alvast hartelijk danken voor jullie bijdrage en betrokkenheid bij het mogelijk maken van deze mooie ervaringen voor onze kinderen.

Met vriendelijke groet,

Joyce en Romanca

 

Open podium

Op vrijdag 22 november a.s. staat het eerste open podium van dit schooljaar gepland. De kinderen laten trots zien wat ze tot die tijd gedaan en geleerd hebben in de groep. We stimuleren alle kinderen om een rol op het podium te vervullen, maar vanaf groep 6 wordt er meer nadruk gelegd op het eigenaarschap van de kinderen. Wanneer kinderen graag iets willen laten zien, krijgen ze die mogelijkheid maar het kan dus  voorkomen dat vanaf groep 6 niet elk kind op het podium zal staan.

Het open podium organiseren we om meerdere redenen. We vinden het als school fijn om jullie als ouders te laten zien en horen wat we gedaan en geleerd hebben en spreken talenten van kinderen aan. Tevens leren de kinderen om aandachtig te kijken naar, en betrokkenheid te tonen bij, de optredens van andere groepen. In dit kader willen we jullie ook vragen om tijdens het volledige open podium (vier groepen) te blijven zitten en de zaal niet te verlaten. We vervullen tenslotte samen een voorbeeldfunctie. Alvast heel erg bedankt voor jullie medewerking!

 

Tijd 8.40 – 9.30 uur

Groep 1-2A – 4B – 5A – 8B

Tijd 9.40 – 10.30 uur

Groep 1-2B – 4A – 5B – 8A

Tijd 10.40 – 11.25 uur

Groep 1-2C – 3A – 6B – 7B

Tijd 11.35 – 12.20 uur

Groep 1-2D – 3B – 6A – 7A

 

Inzamelingsactie Decembercadeaus Stichting Lief 2024

Onze school vindt het belangrijk om oog te hebben voor mensen die het, zeker nu in deze tijd, zwaar hebben. Of voor gezinnen die gewoon wel een financiële meevaller kunnen gebruiken. Daarom willen wij ook dit jaar weer graag met de kinderen meedoen aan een inzameling van speelgoed voor Stichting Lief. Deze stichting stelt dit speelgoed dan weer gratis beschikbaar voor alle Helmonders die het nodig hebben om zo alle Helmondse kinderen blije gezichtjes te geven hebben met de feestdagen. 

Vanaf woensdag 30 0ktober t/m vrijdag 1 november  staan er speciale dozen/kratten klaar waar het speelgoed door de kinderen bij binnenkomst van de school in geplaatst mogen worden. Denk daarbij aan het volgende:

Speelgoed in de kast waar niet meer mee wordt gespeeld,

Denk aan spelletjes, puzzels, Playmobile, Lego, auto’s poppen, Barbie, houten speelgoed etc.

Geen knuffels (behalve bijvoorbeeld Ty, met de grote glitterogen, mits netjes)

Boeken, zeker welkom, maar wel boeken die kinderen van nu ook leuk vinden J

Speelgoed moet schoon, compleet en onbeschadigd zijn.

Bedenk maar: waar de kinderen zelf ook blij van worden om uit te pakken.

Het is geheel vrijwillig en niet verplicht!

Nadat het speelgoed is gesorteerd en nagekeken wordt het in het winkeltje van Lief geplaatst en steeds aangevuld. Voor deze actie mogen mensen zelf per kind gratis speelgoed, een schoencadeautje, een leuk spel, een mooie DVD en een spannend boeken uitzoeken op speciale koopavonden of op afspraak winkelen in het winkeltje van Lief (Calstraat 2).

n weekkrant  De Loop zal dit worden gecommuniceerd om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Na de weggeefactie komt het speelgoed dat overblijft voor hele kleine prijsjes in het winkeltje van Lief. Met die opbrengst wordt ervoor gezorgd dat de stichting Lief haar werk kan blijven doen.

Wat is Stichting Lief?
Stichting Lief (sinds 2014, Mierlo-Hout) komt op voor minima in Helmond en omgeving. In Helmond betreft dit meer mensen dan gemiddeld in Nederland. Nu met de koopkracht- en energiecrisis hebben nog veel meer gezinnen in Helmond het financieel niet makkelijk. Elke zaterdag deelt de stichting gratis fruit, brood en maaltijden uit aan hen die het echt hard nodig hebben. In de winkel kan iedereen kleding, speelgoed, boeken, spullen voor in huis kopen voor kleine prijsjes. Daarnaast proberen de vrijwilligers de mensen te helpen met hulpvragen waarmee ze vastlopen bij instanties en de gemeente en kijken of ze het samen kunnen oplossen. Ook stellen ze elk jaar kerstpakketten samen om uit te delen, ook hier zullen we als school voor gaan inzamelen.
 

Hopelijk kunnen we samen veel kinderen in Helmond trakteren op een fijne pakjesavond

 

Verkeer

Herfst en winter staan gelijk aan donkere dagen, met vaak regenachtig weer. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat de kinderen goed zichtbaar zijn in het verkeer.

Kinderen hebben vaak niet in de gaten dat ze zonder verlichting en reflectie pas op het allerlaatste moment zichtbaar zijn voor medeweggebruikers.

De boodschap is dus: zorg ervoor dat je goed ziet en gezien wordt in het verkeer! Dan ben je veilig op weg.

 U kunt als ouder helpen door ervoor te zorgen dat uw kind op pad gaat met een fiets met goed werkende verlichting en reflectie. Daarnaast kunt u reflecterend materiaal aanbrengen op tassen en kleding. Zelf het goede voorbeeld geven helpt natuurlijk ook.

Namens de werkgroep verkeer

 

Zwemmen met Jibb+!

Wil jij graag kennismaken met verschillende watersporten of wil je je zwemvaardigheid verbeteren? Dat kan!

In de week van 11 t/m 15 november organiseren we i.s.m. Optisport naschoolse clinics in het zwembad. Tijdens deze clinics laten we jullie kennismaken met de verschillende sporten die je in het zwembad kunt doen.

Lijkt dit je leuk? En heb je minimaal zwemdiploma A? Schrijf je dan in voor één van de volgende momenten via www.sportencultuurhelmond.nl

Maandag 11 november 15.15 – 16.15 uur 16.30 – 17.30 uur

Dinsdag 12 november 15.15 – 16.15 uur 16.30 – 17.30 uur

Donderdag 14 november 15.15 – 16.15 uur

Hopelijk tot dan!

Team Jibb+

 

Beste voetballers en voetbalsters,

 Dit jaar organiseren wij weer het Zaalvoetbaltoernooi in Helmond. We kunnen ook dit jaar weer in de sporthal op Suytkade in Helmond terecht!

De datum van het toernooi is dit jaar 30 december 2024 en 2-3 januari 2025. Afgelopen week is het eerste bericht over dit toernooi al op onze social media kanalen geplaatst. Hou deze dus in de gaten de komende weken. Voor meer informatie en voor het inschrijven van teams kan kun je kijken op: www.jibbplus.nl/zaalvoetbal. Inschrijven kan vanaf maandag 28 oktober.

De geschatte tijden en categorieën kunnen kun je hieronder lezen (let op: tijden zijn onder voorbehoud):

Maandag 30 december

8-9 jaar gemengd: 9:00 – 12:30 uur // maximaal 20 teams
13-15 jaar jongens: 13:00-17:00 uur // maximaal 15 teams
16+ jaar jongens: 13:00-17:00 jaar // maximaal 8 teams

 

Donderdag 2 januari

10-12 jaar jongens: 09:00 – 13:30 uur // maximaal 20 teams
13-15 jaar meiden: 14:00-18:00 uur // maximaal 10 teams
16+ meiden: 14:00-18:00 uur // maximaal 10 teams

Vrijdag 3 januari 2024
6-7 jaar gemengd: 09:00 – 12:00 uur // maximaal 20 teams
10-12 jaar meiden: 13:00-17:00 uur // maximaal 15 teams

Wij zien jullie graag terug op het zaalvoetbaltoernooi op 30 december 2024 en 2-3 januari 2025 in de sporthal op Suytkade!!

 

Online Ouderavond: Pubers & Verleidingen - Wat Je Moet Weten als Ouder

De puberteit is een spannende fase, vol nieuwe ontdekkingen en ervaringen. Als ouder wil je je kind graag helpen om zijn of haar weg te vinden in deze uitdagende periode. Hoe ga je het gesprek aan over onderwerpen zoals vriendschappen, liefde, en de keuzes die je puber tegenkomt, zoals het omgaan met alcohol, roken, vapen en drugs.

Tijdens deze online ouderavond, georganiseerd door GGD Brabant-Zuidoost in samenwerking met Helder Theater en Novadic Kentron, nemen de acteurs van Helder Theater je mee in de wereld van de puberteit, met alle verleidingen die daarbij komen kijken.

Deze avond is speciaal bedoeld voor ouders en verzorgers van (pre-)pubers in de leeftijd van 8-15 jaar. Het doel is om je te voorzien van waardevolle inzichten en tips, zodat je je kind op een positieve en ondersteunende manier door de puberteit kunt begeleiden.

Waar Online

Wanneer Dinsdag 19 november 2024

Tijd 19:45 – 21:00 uur

Kosten Gratis

Voor wie Ouders/verzorgers van (pre-)pubers van 8 t/m 15 jaar en andere geïnteresseerden

Aanmelden Via deze link

Bijlage flyer

 

Voorlezen groep 8 thema herfst

De kinderen van groep 8 zijn bij onze peutergroepen komen voorlezen. Ze hebben een boek voorgelezen over het thema herfst. Wat hebben ze dit goed gedaan en wat vonden de kinderen dit leuk 🙂

 

Logo-t-Vaandel Logo-t-Vaandel